Üleskutse: viime lipud pühapaikadesse

, virulane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri.
Kiri. Foto: Kamilla Selina Lepik

Kutsun teid pühapäeval, selle kuu 25. päeval, minema lippudega oma kodukoha hiide või püha allika juurde, et luua Eesti vabariigi teisele sajandile ilus vägev algus. Lubame oma kodu, riigi, valla või linna, Kaitseliidu maleva, kooli, korteriühistu või muudel lippudel esivanemate pühapaikades vabalt lehvida, pühitseme neid pühade allikate veega.

Kodukandi pühapaiga ülesleidmisel saab abiks võtta eelmisel aastal ilmunud raamatu “Pühapaikade teejuht”. Palun jäädvustage see käik ja jagage seda teile sobivas keskkonnas teistega. Anname üheskoos vande, et seisame jätkuvalt oma maa ja rahva eest, austame esivanemate pärandatud väärtusi ja teadmisi ning oleme ustavad oma riigile ja rahvale.

Olgu teada, et 1884. aasta 5. juunil pühitsesid Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed esimese sinimustvalge lipu Pühajärve ääres selle püha veega. “Taara vaim, kes eesti rahvast senini kõigest viletsusest hoolimata elul on hoidnud, olgu silmapilgul ja ka edaspidi meie kaitsjaks,” ütles toona EÜS-i esimees Peeter Hellat, pühitsedes lipu Taara nimel eesti rahvale. EÜS taaspühitses Eesti lipu 1994. aasta 4. juunil Pühajärve ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles