Kui juba 100, siis suurelt

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veel möödunud aastal osales Marko Torm linna vastuvõtul külalisena ja ametikett ehtis Mihkel Juhkamit, siis tänavu on Torm ise meeri rollis.
Kui veel möödunud aastal osales Marko Torm linna vastuvõtul külalisena ja ametikett ehtis Mihkel Juhkamit, siis tänavu on Torm ise meeri rollis. Foto: Meelis Meilbaum

Vabariigi sajanda sünnipäeva tähistamine võetakse kõige uhkemalt ette Rakvere linnas ja Viru-Nigula vallas.

Kui tänavu esimest korda Rakvere linnapeana vastuvõttu korraldav Marko Torm vabariigi aastapäevale pühendatud kõnet kirjutama asus, oletas ta, et maavanemana kirjutatud kõned ja peetud peod on andnud piisava kogemuse. Tegelikult võttis mõttes ja hinges mõlkuva paberile panemine linnajuhil arvatust kauem aega. Marko Tormi kõnest saab 23. veebruari õhtul Rakvere teatris toimuval vastuvõtul osa pea kakssada kutsutud külalist ja nende saatjat, kokku neljasaja inimesi ringis.

Linnapea vastuvõtule kutsutute nimekiri valmis Marko Tormi sõnul peaasjalikult tema ja volikogu esimehe Mihkel Juhkami koostööna. Suure osa kutsututest moodustavad need, kelle postkasti kutse juba statuudikohaselt vupsab: volikogu liikmed, teenetemärkide kavalerid, linna allasutuste juhid. “Eks linna juhtkond otsustab, keda kutsutakse, aga oleme püüdnud nii, et kaetud oleksid eri valdkonnad: haridus, meditsiin, sotsiaalvaldkond ja kindlasti ettevõtjad,” rääkis linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles