Kamasööjate kaks koolkonda: traditsioonilise ja marjamaitsega segu austajad

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamasegusid on mitme maitsega ja mitut tooni: rohekaid ja pruunikaid, beežikaid ja punakaid. Avastage oma lemmik!
Kamasegusid on mitme maitsega ja mitut tooni: rohekaid ja pruunikaid, beežikaid ja punakaid. Avastage oma lemmik! Foto: Meelis Meilbaum

Kamajahu ei ole ammu enam pelgalt eestimaiste jahvatatud tera- ja kaunviljade segu ega kama ise üksnes hapupiimajook. Kamajahusse on lisatud teisigi maitseid ning seda leiab mitme toidu koostisest.

Seetõttu võtsin ette käigu toidupoodidesse ning pistsin ostukorvi kama ja sellest tehtud tooted, et välja selgitada, milline neist mekib kõige paremini. Olgu märgitud, et kaupluseti kamatoodete valik erineb ning küllap tellib tõeline kamafänn oma lemmikkama otse valmistaja kodulehelt. Igatahes testisin toimetuserahvaga neid kamatoodeid, mida lettidelt leidsin. Seekord selgitas igaüks oma maitsemeele järgi välja kolm lemmikut ning nõnda tekkis meie “edetabel”.

Kamasegusid on mitme maitsega ja mitut tooni: rohekaid ja pruunikaid, beežikaid ja punakaid. Avastage oma lemmik!
Kamasegusid on mitme maitsega ja mitut tooni: rohekaid ja pruunikaid, beežikaid ja punakaid. Avastage oma lemmik! Foto: 11 x Meelis Meilbaum, montaaž
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles