Iseseisvusmanifesti loeb ette Rakverest pärit noormees

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Põldma.
Priit Põldma. Foto: Johan Elm

Eesti vabariigi 100. sünnipäeva hommikul Toompeal Kuberneri aias pidulikul riigilipu heiskamise tseremoonial, mis algab kell 7.33, loeb Eesti iseseisvusmanifesti “Manifest kõigile Eestimaa rahvastele” ette Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli neljanda kursuse üliõpilane Priit Põldma.

Kõne peavad riigikogu esimees Eiki Nestor ja Tallinna reaalkooli abiturient Mathias Kübar. Õnnistussõnad ütleb Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma. Esinevad Eesti Meestelaulu Selts ning Politsei- ja Piirivalveorkester.

Priit Põldma ütles, et Eesti iseseisvusmanifesti ettelugemise traditsioon on lühike – see leiab aset alles kolmandat aastat – ning lugema kutsutakse noor inimene lavakoolist. “Eelmistel aastatel lugesid Christopher Rajaveer ja Teele Pärn. Mul on au olla kolmas lugeja,” lausus Põldma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles