“Viljapead kui mõttejada” seob põlvkondi sõna ja muusikaga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte ühistöös valminud “Viljapead kui mõttejada”, mille loomisprotsessi jäädvustas Jaanus Lekk, on ette kantud. Elo Üleoja esitleb plaati.
Noorte ühistöös valminud “Viljapead kui mõttejada”, mille loomisprotsessi jäädvustas Jaanus Lekk, on ette kantud. Elo Üleoja esitleb plaati. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere reaalgümnaasiumis esiettekandele tulnud muusikateos koorile ja orkestrile “Viljapead kui mõttejada”, mis valmis 14 noore ühisloominguna, on kaunis ja väärikas kingitus Eesti 100. aastapäevaks.

Teose “Viljapead kui mõttejada”, mille teksti autor on Kaisa Kärmik, kirjutasid 14 Rakvere reaalgümnaasiumi noort jaanuarikuus kolmepäevases loomelaagris heliloojate Kristo Matsoni ja Eugen Linde juhendamisel.

Ettevõtmise eestvedaja, Rakvere reaalgümnaasiumi muusikaõpetaja ja dirigent Elo Üleoja ütles, et “Viljapead kui mõttejada”, millele helilooja Kristo Matson andis viimase lihvi, on vaimustavalt küps ja sisukas teos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles