Veebruar kujunes keskmisest märgatavalt külmemaks

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm ilm
Külm ilm Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui möödunud kuu alguses prognoosis ilmateenistus paljude aastate keskmisele sarnast veebruari, siis nüüd tõdeb ilmateenistus, et tegelikult kujunes aasta teine kuu märgatavalt jahedamaks.

Kui aastate keskmine õhutemperatuur on veebruaris miinus 4,5 kraadi, siis tänavu oli see  miinus 6,9 kraadi. Õhutemperatuuri maksimumiks registreeriti 3,5 kraadi 14. veebruaril Lääne-Nigulas ning miinimumiks  miinus 26,5 kraadi 23. veebruaril Tiirikojal.

Keskmine sajuhulk oli veebruaris 22 millimeetrit, mis on vaid 63 protsenti normist. Maksimaalseks ööpäevaseks sademete hulgaks mõõdeti 16 millimeetrit 1. veebruaril Ristnas.

Keskmiselt oli päikesepaistet 78 tundi, mis on 127 protsenti normist.

Veebruari kolmas dekaad kujunes eriliselt külmaks. Eesti keskmine õhutemperatuur oli siis miinus 13,2 kraadi, samas kui norm on miinus 4,1 kraadi. Tegemist on alates 1961. aastast napilt teise tulemusega.

Veebruari viimane kolmandik on veel külmem olnud 2011. aastal, mil Eesti keskmine õhutemperatuur oli miinus 13,3 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles