Rakvere linnavolikogu toetab Festhearti kolmesaja euroga

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline seksuaalvähemuste filmifestival Festheart eelmisel aastal.
Rahvusvaheline seksuaalvähemuste filmifestival Festheart eelmisel aastal. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linnavolikogu otsustas toetada sügisel toimuvat teist seksuaalvähemuste filmifestivali Festheart kolmesaja euroga, kuigi MTÜ Sevenbow, kes taotluse esitas, küsis linnalt toetuseks 1500 eurot.

Filmifestivali korraldaja Keio Soomelt rääkis, et volikogu toetas kõiki kultuurikomisjoni esitatud projekte täismahus, ainsana kärbiti MTÜ Sevenbow taotlusi, neist üks nägi ette seksuaalvähemuste probleeme kajastava filmifestivali korraldamist, teine aga klaverikontsertide sarja.

Keio Soomelti sõnul ei ole klaverikontsertide sari kuidagi seotud filmifestivaliga, kuid ilmselt tekitas otsustajates probleeme taotluse esitanud mittetulundusühing. Festhearti taotluse 1500 euro saamiseks rahuldas volikogu 300 euroga, samamoodi kärbiti klaverikontsertide sarja toetust, mis seab viimase toimumise nüüd aga küsimärgi alla. ‟Usun, et toimuvat võib käsitleda kiusuna,” nentis Soomelt.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et linn ei saa anda välja signaali, nagu oleks taotluse saamise puhul oluline esitaja isik või isikuomadused. ‟Loodan, et leitud kompromiss viitab nüüd sellele, et vaatenurgad pole enam mustvalged,” lausus Juhkami.

Mullu esimest korda toimunud seksuaalvähemuste filmifestival Festheart aasta tagasi Rakvere volikogult toetust ei saanud. Festival toimus sellest hoolimata ning see esitati ka Lääne-Virumaa aasta teo ja Eesti Rahvamajade Ühingu aasta teo kandidaadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles