Ametikooli noorte pakisaatmise äpp pani kinni ideevõistluse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas meeskond FCQ Trans, kuhu kuulusid Kevin Varzin, Diana Piilsaare ja Tanel Arumäe Rakvere ametikoolist, valiti parimaks äpivõistlusel DigiPass.
Võidukas meeskond FCQ Trans, kuhu kuulusid Kevin Varzin, Diana Piilsaare ja Tanel Arumäe Rakvere ametikoolist, valiti parimaks äpivõistlusel DigiPass. Foto: Krists Luhaers, Ronet Tänav

Rakvere ametikooli logistikaõpilasel Kevin Varzinil mõlkus mõnda aega peas mõte, kuidas saadetis võimalikult tervena ootajani jõuaks. Idee ringles õhus, aga tõuget selle teokstegemiseks polnud. Kuni ta kuulis DigiPassist.

Idee on üks asi, kuid sellega tuli süvitsi minna ja noorteprogrammis DigiPass nelja kuu jooksul mõtet peensusteni timmida. Idee autor Kevin Varzin võttis kampa kursusekaaslased Diana Piilsaare ja Tanel Arumäe. Meeskond FCQ Trans lõi äpi paberprototüübi ja mõtles inimestele, kel võiks nende äppi tarvis minna. 

Tulevane logistik ei rahuldunud vähesega, ta lasi äppi kasutada oma nooruslikul, kõval nutiseadmekasutajast vanaemal, et mõista, kas tema saab aru, millega tegu. Kõik klappis, tekkinud kitsaskohad nõudsid kolmikult ajude ragistamist ja lahenduste leidmist. Viimane kadalipp tähendas, et idee tuli viie minuti jooksul investoritele maha müüa, rääkida žüriile muu hulgas sellest, kuidas kavatsetakse raha nii-öelda koju tuua. Noori juhendas Alari Ehandi ettevõttest Pakipoint OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles