Linn pärib elust lahkunute vara ja võlgu küllalt tihti

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkunu lähedastele aega nõudvaks ja kulukaks muutunud pärimistoimingud päädisid Rakveres Kibuvitsa tänaval asuva puidust garaaži linna omandisse andmisega.
Lahkunu lähedastele aega nõudvaks ja kulukaks muutunud pärimistoimingud päädisid Rakveres Kibuvitsa tänaval asuva puidust garaaži linna omandisse andmisega. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linn puutub aastas kokku nelja-viie juhtumiga, mille puhul on ametnikud sunnitud tegelema maise teekonna lõpetanud inimeste varaga. Enamasti käib jutt väheväärtuslikust kinnisvarast, mille vastu kadunukeste sugulased huvi ei tunne, sest see on koormatud laenudega.

Abilinnapea Neeme-Jaak Paap tõi viimatise linnavolikogu majanduskomisjoni koosoleku lõpetuseks arutlusele küsimuse, kuidas talitada linnale kuuluva ühe kolmandikuga 54-ruutmeetrisest Lennuki tänava korterist.

Omavalitsus sai eluaseme kaasomanikuks pärandaja elutee lõppedes 2005. aastal. Ent erinevalt teisest kaasomanikust, kes korteris elab, ei ole panustanud sinna ainsatki senti tehtud remondi ega osutatud kommunaalteenuste eest. Põhjendatud kulutusi on korteris tehtud praeguseks rohkem kui 16 000 euro eest: tasutud soojaarveid ja remondifondi makseid ning vahetatud aknad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles