Repliik: Oscar Teatrikinole

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Erakogu

Iseäranis pärast kauaoodatud Oscarite jagamise ööd on mul suure filmikunsti austajana väga hea meel Rakvere juba enam mitte nii uue, kuid siiski uhke kinohoone ja selle tubli perenaise Merili Räitsaku üle. Meid ei jäeta ilma olulistest šedöövritest, ja ma ei räägi siinkohal ainult filmidest “Klassikokkutulek 2” või “Pilvede all. Neljas õde”.

Nagu meie kinokülastaja on tähele pannud, on filmireklaamides olnud viimasel ajal sageli märgitud, kui mitme Oscari nominent üks või teine film on. Ja neid tõepoolest näidataksegi siin, Rakvere Teatrikinos! See ei ole üksnes reklaamitrikk, vaid osake täiesti normaalsest kultuurielust, kuigi, tuleb tunnistada, parimate filmide puhul pole saal just sageli puupüsti täis.

Olen suurima rõõmuga oma kodulinnas vaadanud Winston Churchilli ametisse astumise päevadest pajatavat “Süngeimat tundi” – sealse rolli eest noolis parima mees­osatäitja auhinna Gary Oldman, ja ka “Kolme reklaamtahvlit linna serval” – parima naisosatäitja auhinna riisus sealse rolli eest Frances McDormand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles