Juhtkiri: õiged ja valed inimesed

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Internetis levis hiljuti video sellest, kuidas Rootsis kamandab noor tumedanahaline mees ühissõidukis pingilt püsti vanema naisterahva, vehib rusikatega ja istub siis ise vabanenud kohale. Video juures on kiri, et selline situatsioon on tänapäeva Rootsis tavaline.

Videot jagatakse usinalt ja paraku ei ole see ainus omanäoliste seas. Niisugused kaadrid tekitavad hirmu, viha ja kartust, et kui sisserändajate arv Eestis suureneb, võib ka siin olukord kontrolli alt väljuda. Õpetame ju oma lastele ikka, et noorem laseb vanema istuma, mees naise, ja muid selliseid viisakusavaldusi.

Lääne-Virumaale paigutatavate pagulastega tegeleb meil üks mees – Raivo Riim, kes püüab võõramaalastele õpetada riigikeelt ning neid seeläbi meie ühiskonda sulandada. Paraku ei ole see lihtne töö, sest erinevalt meie ootustest ei tule pagulased siia, silmad tänutundest veekalkvel, ning ei ime käsnana kõike, mida armas Eestimaa pakub. Vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles