Marko Pomerants kutsus geoloogid võrkpalli vaatama

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vast loodud Eesti geoloogiateenistuse avatud uste päeval Rakveres endise maavalitsuse hoone saalis arutleti uue riigiasutuse rolli üle.
Vast loodud Eesti geoloogiateenistuse avatud uste päeval Rakveres endise maavalitsuse hoone saalis arutleti uue riigiasutuse rolli üle. Foto: Meelis Meilbaum

Riigikogu liige Marko Pomerants saatis geoloogiateenistuse lahtiste uste päeval pealinnast Rakverre “küüditatud” õpetatud mehed ja naised kohaliku eluga tutvuma, soovitades algatuseks võrkpallilahinguid.

Ekskeskkonnaminister Marko Pomerants küsis paar kuud endises Lääne-Viru maavalitsuse saalis ametis olnud geoloogiateenistuse töötajatelt, kes on lugenud reedest Virumaa Teatajat. Vastati kollektiivse pearaputusega. Pomerants viitas, et selles lehes on juttu riigigümnaasiumi loomisest Rakverre ja geoloogiateenistuse kaasamisest sellesse protsessi. Pomerantsi hinnangul on vast kolinutel aeg sulanduda kohalikku kogukonda. Kui muud ei suudeta, siis on neil miinimum käia Rakvere spordihoones võrkpallivõistlusi vaatamas.

Keskkonnaministeeriumi geoloogiakeskuse baasil loodud Eesti geoloogiateenistuse direktor Alvar Soesoo viitas poliitikute panusele, et geoloogiateenistus loodi 20-aastase hilinemisega. Veel parafraseeris ta oma tuttava ütlust, et Eestis tehakse paljud otsused arvamustest lähtuvalt. Aga hea oleks, kui otsused ja arvamused lähtuksid teadmistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles