Puude mahavõtmine pahandab tamsalulasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalus korrastatakse raudteeäärset haljastut.
Tamsalus korrastatakse raudteeäärset haljastut. Foto: Ilmar Pajumägi

Mõni päev tagasi hakati Tamsalus korrastama raudteeäärset haljastut. Tööde käigus eemaldatakse kümneid puid, see aga ei ole meelepärane mõnelegi kohalikule elanikule.

Raudteepargi nime kandvast haljastust suure osa moodustas aastakümneid tagasi mitmes reas istutatud lehtpuude allee, kus puid eri liikidest, kõige enam tammi ja saari. Puud kasvasid seal liiga tihedalt koos. Seetõttu olid need ka haiged, kujult erinevad ja ebaühtlase kasvuga. Viimasel ajal olid kuivama hakanud puude võrades pesitsenud künnivaresed.

Maha võetakse kõik haljas­alale istutatud lehtpuud ning nende varju jäävad äbarikud kuused. Raietööd peavad lõppema hiljemalt 15. märtsiks, kuna siis algab künnivareste pesitsusperiood ning linde ei tohi enam segada. Osa Tamsalu elanikest on aga toimuvast häiritud. “See on sigadus, ilusa allee hävitamine,” rääkis Tamsalus elav naine. Teine kohalik leidis, et raudteeäärne on nüüd nagu lage väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles