Uue aja naised: naistepäeva mõte peaks olema enamas kui lillekimbus

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue aja naised: naistepäeva mõte peaks olema enamas kui lillekimbus.
Uue aja naised: naistepäeva mõte peaks olema enamas kui lillekimbus. Foto: Shutterstock

Haljalast pärit Kaisa Lumiste ja Anette Parksepp ning Rakvere juurtega Anett   Rannamets on kõik 20. eluaastates moodsa aja naised, kes ei salga, et vaatavad elule pisut teisiti, kui nende emad või vanaemad seda nooruses tegid. Naistepäeval   ei oota nad lillekimpu, vaid seda, et pöörataks enam tähelepanu naiste muredele.

Maailmavaatelt liigitavad Kaisa ja Anette end kahtlemata feministideks. Anett leiab aga, et igasugune liigitamine tähendab tänapäeval automaatselt endale mingi lisasildi külgekleepimist.

“Igasuguse nii-öelda liigiga kaasneb mingi totter stereotüüpsete omaduste kogum, mis midagi head paraku tavaliselt juurde ei anna. Seega, noh, selle põhjal saab ju tegelikult öelda, et ma pole feminist,” räägib Anett, aga lisab, et see ei tähenda, et tal poleks teatud teemade puhul kindlaid põhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles