Virulased on Aasia saareriigi rahutuste tunnistajateks

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sri Lanka keskosas toimuvate rahutuste mahasurumiseks on riik kaasanud hulgaliselt julgeolekujõude.
Sri Lanka keskosas toimuvate rahutuste mahasurumiseks on riik kaasanud hulgaliselt julgeolekujõude. Foto: Rukmal Gamage / AP

Sri Lanka keskosas Kandy piirkonnas eskaleerunud rahutused on võimude kontrolli all, vahendas kohapeal viibiva rakverlase Kristel Aasa sõnu temaga kontaktis olnud abikaasa Verner Aas.

“Olukord ei ole hull. Võibolla on tavapärasest rohkem näha politseinikke, aga see puudutab ainult väga kitsast osa Kandy piirkonnast,” edastas mees saareriigis hotellindusega tegeleva abikaasa tähelepanekuid. “Kõik oli alguse saanud tegelikult sellisest olmekonfliktist, mida ajakirjandus on kõvasti üle paisutanud. Inimestevahelised suhted on piirkonnas jätkuvalt head. Saarel elavad moslemid, singalid ja hindud ju käsikäes ning mingit hõõrumist või konflikti nende vahel ei ole. Pigem on kõik olukorrast väga ehmunud.”

Ärev situatsioon ja rahutused said kohalviibijate sõnul alguse situatsioonist liikluses, kus üks autojuht üritas mitu korda sooritada oma sõidukiga teisest liiklusvahendist möödasõitu, kuid tal ei lastud seda teha. “Tekkis liiklusohtlik olukord, mida üritati siis lahendada, aga mindi selle käigus tülli ja hakati asja rusikatega lahendama,” vahendas Aas. “Üks osapool hukkus õnnetult. Hukka saanud mehe sugulane läks sellest aga nii püha viha täis, et pani seepeale ühe pisikese, kümne ruutmeetri suuruse poekese põlema. Täiesti tühjast-tähjast tekkis lõpuks suur sekeldus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles