Streik on löönud kõik rekordid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Janek Sammul, Artjom Arhangelski, Peep Peterson ja Henri Lindholm eile ametiühingu keskliidu majas objektiivide ees.
Vasakult: Janek Sammul, Artjom Arhangelski, Peep Peterson ja Henri Lindholm eile ametiühingu keskliidu majas objektiivide ees. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Streik Rakvere lihatööstuses oli eilseks kestnud 31 päeva, kujunedes sellega taasiseseisvunud Eesti pikima kestusega streigiks. Lõppu aga ei paista veel niipea.

“Streik on kestnud tänaseks 31 päeva. Püstitatud on uus Eesti taasiseseisvumisaja rekord,” teatas täna toimunud pressikonverentsil Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson. Seni hoidis pikima streigi rekordit tervishoiutöötajate kunagine streik, mis kestis 25 päeva.

“Tõesti, Eesti rekord on sündinud, streik kestab juba rohkem kui kuu aega,” kinnitas ametiühingute keskliidu organisatsioonisekretär Artjom Arhangelski. “Kui me vaatame, kuidas tööandja sellel perioodil endast märku on andnud või käitunud, siis kokkuvõtlikult on meie arusaam see, et asi ei ole üldse rahas – et tööandjal ei ole puudust rahast, et tõsta palka,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles