Juhtkiri: kuked, kaalikad ja kapsad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Rakveres tegutsev Kauri lasteaed hakkas mune hauduma. Inkubaatoris. Lapsed saavad ise näha, kuidas sünnib uus elu, ning õppida, et munad ei tule poeletilt. Tänapäeva lastel pole enam maavanaema, kes laudas lehma ja aedikus kanu peaks. Viimasel ajal kogub hoopiski hoogu toidukraami e-poest tellimine. Nii pole imestada, kui varsti saab mune ja piima internetist, vähemalt väikelapse arusaamise järgi.

Laste kaasamine ja neile igapäevaste pealtnäha lihtsate eluliste protsesside kulgemise tutvustamine on alati põnev ja vajalik. Teinekord piisab ühe või teise asja selgitamiseks sellestki, kui näidata, kuidas konkreetne taim, mille seeme mulda pistetakse, lõpuks välja nägema hakkab. Mida üldse peab tegema, et see lehte läheks ja vilju kannaks. Kui sellise protsessi käigus õnnestub kulgemist veel oma silmaga jälgida, siis seda parem.

Viljataimede istutamine, nende eest hoolitsemine ning saagi valmimisele kaasaelamine on lasteaedades juba levinud. Nagu ka see, et lõpuks pannakse enda kasvatatud tomatid ja kurgid müüki ning teenitakse isegi pisike taskuraha. Maaviljelusele lisaks algteadmised ettevõtlusest – suurepärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles