Jõhker veretöö peab saama karistuse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salaküttide jõhker veretöö.
Salaküttide jõhker veretöö. Foto: Ranna jahindusühistu

Eesti Jahimeeste Selts (EJS) mõistab märtsi alguses Lääne-Virumaal Ranna jahindusühistu jahimaal toimunud põdralehma ja -pulli salaküttimise hukka ja loodab, et selle toime pannud salakütid saavad oma teo eest õiglaselt karistatud. EJS-i president Margus Puust on juhtunust šokeeritud.

“Selline tegu on suunatud meie sajandi vanuseks saanud riigi õiguskorra ning teadusliku ja jätkusuutliku jahinduse vastu,” ütles Puust. “Loodan, et jahimeeste koostöö keskkonnainspektsiooniga aitab salakütid kiiresti leida ja et nad saavad oma julma teo eest õiglase karistuse,” lisas ta. Teo erilist küünilisust ilmestab asjaolu, et veretöö pandi toime jahivälisel ajal, mil põdralehm on tavaliselt tiine.  Lisaks sellele eemaldasid salakütid põtrade jäsemed ning jätsid ülejäänu metsa vedelema, mis on jahimeestele täiesti vastuvõetamatu ja Eesti jahimeeste hea tava ning jahieetika ränk rikkumine.

“See tegu on ilmekas näide julmast salaküttimisest, mille vastu on EJS alati sõda pidanud,” kommenteeris juhtunut EJS-i tegevjuht Tõnis Korts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles