Päästjad küsivad suuremat palka

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere komando päästja Argo Pällo kinnitas, et õnnetusele reageeritakse minuti jooksul, samuti kulub kõige rohkem minut, et sõita suurema palga nimel piketeerima.
Rakvere komando päästja Argo Pällo kinnitas, et õnnetusele reageeritakse minuti jooksul, samuti kulub kõige rohkem minut, et sõita suurema palga nimel piketeerima. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti riik nagu Rakvere lihakombinaatki ei suuda enam ametiühinguteta toime tulla, et vajalikele töötajatele väärilist palka maksta.

Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) esimees Peep Peterson ütles, et Läti ja Leedu juba maksavad kutselistele päästjatele riigi keskmist või sellest suuremat palka. Eesti päästjate palganumber on riigi keskmisest palgast 430 eurot väiksem.

Päästjate ametiühing korraldas eile arutelu pritsimeeste palga teemal. Üritusest võtsid osa ligi 50 päästekomando esindajad. Arutelul oli esindatud ligi 80 protsenti kõigist Eesti päästekomandodest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles