Eesti parim piimatoode valmib Virumaal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parima piimatoote tiitli pälvis joogi-skyr.
Eesti parima piimatoote tiitli pälvis joogi-skyr. Foto: Farmi Piimatööstus

Konkursi “Eesti parim toiduaine 2018” hindamiskomisjon andis hõbemärgi “Eesti parim piimatoode” Farmi Piimatööstuse AB joogi-skyr’ile, mida toodetakse Jõhvis.

Farmi pälvis parima piimatoote auhinna juba viiendat korda. “Toidutööstus on valdkond, kus edu saavutamiseks tuleb pidevalt katsetada ja riskida,” sõnas Farmi Piimatööstuse juhatuse liige Valdis Noppel. “Jõhvi tähtsaim tööstusharu on toiduainetööstus ning parima piimatoote auhinnaga sai see taas tunnustust. Hetkel anname tööd ligi 200 inimesele ning kasvavate müüginumbrite korral saame Virumaale veel töökohti luua.”

“Ligi kaks aastat tagasi tõime turule Islandi köögist pärit skyr’i, mida Eestis veel keegi teine tootnud polnud,” lausus Valdis Noppel. “Skyr võeti Eesti tarbijate poolt kohe soojalt vastu – traditsioonilisele ja mustikamaitselisele skyr’ile on kahe aasta jooksul lisandunud veel mitu maitset ja toodet. Auhinnatud joogi-skyr sisaldab kõhusõbralikke atsidofiil- ja bifidobaktereid ning seda on mugav kasutada mitmesuguste toitude valmistamisel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles