NATO kõrge sõjaväelane käis Tapa linnakus

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Riho Terras (vasakul) ja ülemveebel Davor Pertek.
Kindral Riho Terras (vasakul) ja ülemveebel Davor Pertek. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna külastas kaitseväe Tapa linnakut NATO Euroopa vägede ülemjuhatuse veebel ülemveebel Davor Petek, kes tutvus NATO Eesti lahingugrupi ning 1. jalaväebrigaadi tegevusega.

"Lahingugrupi tegevusega tutvudes ning üksuste allohvitseridega kohtudes soovisin saada eelkõige kinnitust, et strateegilisel tasemel tehtud otsused, ülesanded ja eesmärgid jõuavad ka sõduriteni selgelt ja arusaadavalt. On hea tõdeda, et regiooni paigutatud lahingugrupid on korralikult tööle hakanud. Oluline roll on selle juures kahtlemata võõrustajamaade - kaasa arvatud Eesti - toetusel," ütles ülemveebel Petek.

Täna hommikul kohtus ülemveebel Petek kaitseväe peastaabis ka kaitseväe juhataja kindral Riho Terrasega, kellega arutleti liitlaste lahingugrupi tegevuse ning allohvitseride haridusvõimaluste üle Eestis.

NATO Euroopa vägede ülemjuhatuse peakorter (Supreme Headquarters Allied Powers Europe, SHAPE) on liitlasvägede operatsioonide ülemjuhatust juhtiva Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja (Supreme Allied Commander Europe, SACEUR) tööorganiks. NATO Euroopa vägede ülemjuhatus asub Monsis, Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles