Mis juhtus Hannes Võrnoga?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal läks Tallinna TV-s eetrisse armastatud saatejuhi ja humoristi, Rakvere reaalgümnaasiumi vilistlase Hannes Võrno uus jutusaade “Hannes Võrno 33 minutit”. Vaevalt jõudis saade lõppeda, kui see juba tulise kriitikatulva alla sattus, sest Võrno intervjuu viieaastase lapstähe Oliver Kõvaskiga polnud paljude hinnangul eetiline ega üldse selline, nagu üks intervjuu lapsega võiks olla.

Näiteks uuris Võrno Oliverilt, miks ei kutsunud president Kaljulaid poissi presidendiballile, kuigi väidab end olevat Oliveri sõbra. Lisaks pinnis ta last arutlema sõna “neeger” sobivuse ja mittesobivuse üle, pannes Oliveri silmanähtavalt raskesse olukorda ja tekitades temas segadust.

Ajakirjandusõppejõud Mart Raudsaar viitas, et Võrno rikkus sellega ajakirjanduseetika koodeksi punkti 3.6, mis ütleb: lapsi tuleb üldjuhul intervjueerida või temast ülesvõtteid teha lapsevanema või lapse eest vastutava isiku juuresolekul või nõusolekul. Sellest reeglist võib teha erandeid, kui intervjuu kaitseb lapse huve või kui ta on niigi avalikkuse tähelepanu all. Raudsaar viitas tõigale, et Võrno pani poisi tahtlikult täbarasse olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles