Töötud vallavanemad jooksevad Kadrinale tormi

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jälle algab kõik, algab uuesti: kuigi valimised juba ammu läbi, tuleb Kadrinas hakata uuesti vallavanemat valima. Pildil praegune vallavanema kohusetäitja Jaan Stern.
Jälle algab kõik, algab uuesti: kuigi valimised juba ammu läbi, tuleb Kadrinas hakata uuesti vallavanemat valima. Pildil praegune vallavanema kohusetäitja Jaan Stern. Foto: Meelis Meilbaum

Enam kui kuu aega ametliku vallavanemata olnud Kadrina vald peaks uue juhi saama kolmapäeval. Sellele kohale kandideerib ka mitu haldusreformi tõttu ametita jäänud vallavanemat.

Kadrina endine vallajuht, praegu vallavanema valimist korraldava konkursikomisjoni liige Marko Teiva rääkis, et emakeelepäeval lõppenud konkursile laekus kuusteist sooviavaldust ning pärast pikka kaalumist jäi sõelale kolm kandidaati, kellega vesteldakse esmaspäeval.

Kadrina vallavanema valimisel saab määravaks ka aeg, sest kui praegune volikogu vallajuhti paika ei saa, tuleb kõigil koju minna ning asendusliikmetest moodustatakse uus volikogu. Teiva sõnul laekus kandidaate lähedalt ja kaugelt, nende hulgas oli endisi omavalitsusjuhte, aga ka sooviavaldajaid, kelle kogemused on pärit erasektorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles