Kevade algusnädal toob veel lumesadu ja külmakraade

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu.
Lumesadu. Foto: Mihkel Maripuu

Hoolimata kalendrikevade algusest, toob eelolev nädal veel krõbedaid miinuskraade ja lumesadu.

Esmaspäeval jõuab madalrõhkkond Eesti kohale. Öösel on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab vähest lund. Puhub läänekaaretuul 5-10, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi. Esmaspäeva päeval on samuti vahelduva pilvisusega ilm. Õhtul sajab mitmel pool lund ja lörtsi. Puhub lääne- ja edelatuul 5-9, puhanguti 12, saartel kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi, õhtul langeb 0 kuni -2 kraadini.

Teisipäevaks jääb Eesti madalrõhuvööndisse. Öösel on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab lund. Puhub läänekaaretuul, hommikuks pöördub põhjakaarde 3-9 m/s. Külma on 2-7 kraadi. Teisipäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab lund ja lörtsi. Puhub põhjakaaretuul 3-8 m/s, õhtupoolikul tugevneb saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +4 kraadi.

Kolmapäeva öösel madalrõhuvöönd eemaldub, ilm on vahelduva pilvisusega ja kohati sajab lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9, öö hakul saartel ja rannikul puhanguti 12-14 m/s. Külma on 4-10 kraadi. Kolmapäeva päevaks jääb Eesti nõrka kõrgrõhuvööndisse. Ilm on vahelduva pilvisusega ja olulise sajuta. Tuul on muutliku suunaga ja puhub 1-6 m/s. Õhtupoolikul tugevneb rannikualadel edelatuul 7-13 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles