Kunda lahel lõppes miinitõrjeoperatsioon-õppus Baltic Fortress 2011

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus Baltic Fortress 2011.
Õppus Baltic Fortress 2011. Foto: Kaitsevägi

Täna lõppes Kunda lahel neli päeva kestnud miinitõrjeoperatsioon-õppus Baltic Fortress, milles osalesid seitse laeva, rannakaitseüksused ning Balti merevägede staabiohvitseride kursusel õppivad ohvitserid.

Õppuse käigus harjutas 17 Eesti, Läti ja Leedu mereväe staabiohvitseride kursuse õppurit miinitõrjeoperatsioonide juhtimist ja läbi viimist. Kaks Eesti, kolm Leedu ja 12 Läti mereväeohvitseri täiendavad oma teadmisi Läti rahvuslikus kaitseakadeemias mereväe õppesuunal. Õppusel juhendasid neid Eesti mereväe ohvitserid.

"Õppus andis tulevastele staabiohvitseridele hea rahvusvahelise kogemuse operatsioonide läbiviimisel, et seni hangitud teoreetilisi teadmisi praktikasse viia," ütles õppuste üldjuht mereväe ülem mereväekapten Igor Schvede.

Miinitõrjeoperatsioon-õppusel Baltic Fortress 2011 harjutas merevägi liitlasvägede ja varustuse saabumiseks vajalike laevateede puhastamist, merepõhja kaardistamist ning sadamasse sissesõitude kontrolli ja sadamate turvamist.

Nelja päeva jooksul juhtisid kursuslased rannakaitseüksuste, patrull-laevade ja miinitõrjealuste tegevust, et tagada stsenaariumi kohane strateegiliste kaupade, varude ja vägede juurdevedu mööda mereteid.

Baltic Fortress 2011 käigus tegutsesid merel Eesti mereväe miinijahtijad Ugandi ja Sakala ning Läti miinijahtija Visvaldis. Aluseid koordineeris Leedu staabi- ja toetuslaev Jotvingis, neid toetas tuukri- ja toetusalev Tasuja koos kahe Läti mereväe patrullkaatriga. Kaldalt toetasid õppust baasikaitsekompanii ajateenijad, kes rajasid Kunda sadama alale kontrollpunkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles