Vastukaja: räägime numbritest

Keio Soomelt
, Festhearti peakorraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Soomelt.
Keio Soomelt. Foto: Meelis Meilbaum

Anti Poolamets  avaldas Virumaa Teatajas ja sotsiaalmeedias valeinfot 2017. aasta Festhearti rahastamise kohta. Minu küsimustele ta ei vastanud, oma väiteid kuidagi tõestada ei osanud. Tähelepanelikule lugejale näitab selline vaikimine selgelt, et tema eesmärk ei ole faktide väljaselgitamine, vaid teadlik valeinformatsiooni levitamine. Tahan selgelt välja öelda: Festhearti ei rahastanud välissaatkonnad ja Sorose fond.

Kuna meile on avatus ja läbipaistvus väga olulised, soovime jagada Festhearti 2017. aasta eelarvet näitamaks, et Anti Poolametsa antud hinnangud ei vasta tõele. Härra Poolametsa artikkel ei edasta informeeritud arvamust, vaid tema nägemust meie festivali korraldamisest.

Festhearti suurimateks toetajateks olid eraannetajad (4414,74 eurot) ja hasartmängumaksu nõukogu (3000 eurot). Summa poolest järgmine oli tulu piletite ja kaupade müügist (2905 eurot), järgnes kultuurkapitali toetus (2250 eurot). Väiksemate sihtotstarbeliste toetustega panid õla alla Rakvere linnavalitsus ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital. 2017. aasta Festhearti eelarvetulud olid kokku 14 269,74 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles