Vene saatkond vedas bussiga valijad kohale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa saatkonna andmetel osales Eestis ligi 83 000 valimisõiguslikust Venemaa kodanikust valimistel 28 077.
Venemaa saatkonna andmetel osales Eestis ligi 83 000 valimisõiguslikust Venemaa kodanikust valimistel 28 077. Foto: Liis Treimann / Postimees

Üleeile valiti Venemaal presidenti. Vladimir Putinil aitasid ülekaalukat võitu vormistada ka Eestis elavad Venemaa kodanikud, sealhulgas Lääne-Virumaa inimesed, kellest paljud sõitsid valima Venemaa föderatsiooni saatkonna organiseeritud transpordiga.

Rakvere mees Georgi Kosjuk võttis pühapäeval pealinna sõidu ette, et oma kodanikukohust täita. See oli lihtne, sest Venemaa saatkond oli organiseerinud bussi, mis viis inimesed kohale häält andma. Sõiduraha polnud seejuures vaja välja käia.

Kunagisi Nõukogude armee ohvitsere ühendava organisatsiooni eestvedaja Georgi Kosjuk rääkis, et inimesed pöördusid omal algatusel juba varem saatkonna poole palvega anda Tallinna sõiduks buss, ja saatkond tuli soovile lahkelt vastu. Kosjuki hinnangul läks sel ilusal päeval Rakverest Venemaa föderatsiooni presidenti valima umbes poolsada inimest. Sellele lisandusid mõned oma transporti kasutanud inimesed ja samuti oli bussisõit organiseeritud Tapalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles