Pöördumine: käitugem loogiliselt! (2)

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu tööhoos.
Rakvere linnavolikogu tööhoos. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnavolikogu peab peagi otsustama, kas kinnitada riigigümnaasiumi jaoks ringteele tehtud planeering või mitte. Praeguseks on selgunud, et riigigümnaasiumi kavandamine ringteele on põhinenud kas otseselt valedel või siis tänaseks kehtetuks muutunud eeldustel.

Vale on olnud eeldus, et muinsuskaitse ei luba ja Riigi Kinnisvara AS ei ole nõus rajama riigigümnaasiumi ajaloolise koolimaja baasil aadressil Vabaduse 1. Tegelikult on muinsuskaitseamet linna esindajatega kohtudes avaldanud tungivat poolehoidu sellele, et Rakvere gümnaasium arendataks riigigümnaasiumiks.

Inspektorite seisukoht on, et praegu on linnaruumis avatud väljak, mis toob ümbritsevad mälestised üldpildis esile. Paigutades riigigümnaasiumi uue hoone praegusele avatud alale, kaotame ajalooliste hoonete vaadeldavuse. Muinsuskaitsemetnikud ei pea õigeks mälestistele kaugvaate sulgemist ja ütlesid linnavalitsusele,  et “kui te kardate muinsuskaitseliste hoonetega toimetamist ja toote seda argumendiks, siis vaatame pangahoonet ja Tarka Maja seal taga. No kuidas me siis ei luba?”. (VT, 16.03)

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles