Suhkru tarvitamise saladus: põhiline on mitte liialdada

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge ehk rafineeritud suhkru alternatiivid on mitmesugused looduslikku päritolu siirupid ja rafineerimata suhkrud, mis sisaldavad rohkem vitamiine ja mineraalaineid.
Valge ehk rafineeritud suhkru alternatiivid on mitmesugused looduslikku päritolu siirupid ja rafineerimata suhkrud, mis sisaldavad rohkem vitamiine ja mineraalaineid. Foto: Meelis Meilbaum

Need, kes tahavad rafineeritud valge suhkru tervislikuma magustaja vastu vahetada, võivad suhkruriiuli ees segadusse sattuda: suhkruid, siirupeid ja võõraste nimedega magustajaid on mitut sorti ja mitme hinnaga. Mille alusel valida?

Bio4You Rakvere kaupluse juhataja Karmen Korjus ütleb enda ja oma klientide kogemuste põhjal, et kui soovitakse valgele suhkrule alternatiivi leida vähem töödeldud variantide seast, siis tuleb neid lihtsalt proovida.

“Valida on vedela ja tahke vahel. Kes soovib teralist, valib näiteks toor-roosuhkru või kookospalmisuhkru, kes vedelat ja magusamat, siis mõne siirupi,” räägib Korjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles