Jakoonijuur ja kliima soojenemine tulevad jutuks maaelufestivali eelüritusel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Poom.
Harri Poom. Foto: Meelis Meilbaum

Homme on Sõmeru keskusehoones aiandushuvilistele mõeldud taimekasvatajate päev, mis on ühtlasi maaelufestivali eelüritus. Ettevõtmise eestvedaja Maia Simkin ütles, et püüdis leida lektorid, kes kõneleksid aiapidajatele huvitavatel ja vajalikel teemadel.

“Näiteks paljud vanad taimekaitsevahendid on müügilt kadunud ja turule on lubatud uued, millest eriti ei teata. See pole ehk aiapidaja jaoks huvitav teema, küll aga vajalik, sest paraku tuleb kahjuritega kokku puutuda,” rääkis Simkin. Nõnda on lubanud Ene Milvaste selgitada integreeritud taimekaitse põhimõtteid ning turul olevate taimekaitsevahendite liigitust.

Riigikogu liige Marko Pomerants kõneleb aga kliima soojenemise kohta tehtud uuringutest ja Saare-Tõrvaaugu talu peremees Harri Poom populaarsest jakoonijuurest, mida ta ka ise kasvatab ning tarvitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles