Kodutöövaba nädal toob koolirõõmu tagasi

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeklassi õpetaja Inge Aus armastab pisidetaile: neile pöörab ta oma töös palju tähelepanu, sest väikestest asjadest võivad välja kasvada suured.
Väikeklassi õpetaja Inge Aus armastab pisidetaile: neile pöörab ta oma töös palju tähelepanu, sest väikestest asjadest võivad välja kasvada suured. Foto: Meelis Meilbaum

Õpetaja Inge Aus jagab õpilastele lahkelt väikeseid pehmeid värvilisi rõõmupalle. Need leevendavad halba tuju. Samasuguse rõõmuallikana on mõjunud ka kodutöövabad nädalad.

Kui Võsu koolipere otsustas kasutusele võtta kodutöövaba nädala igas trimestris, ei teadnud õigupoolest keegi, mis sellest välja tuleb. Nädala idee autor õpetaja Inge Aus rääkis, et paar aastat tagasi tegi ta õppenõukogule ettepaneku seesuguse nädala proovimiseks. “Õpetajad olid nõus,” meenutas Aus asjade kulgu.

Praktikasse rakendus kodutöödest vaba nädal eelmise õppeaasta sügisest ning igal trimestril on selline nädal, mil lapsed saavad koolivälisel ajal puhata või tegeleda hobidega, muretsemata sellepärast, et kodus oleks vaja veel koolitükke teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles