Isiklikud eluunenäod

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Kaare on portreteerinud talle olulisi inimesi, aga loonud ka üldistusi: üle kunstniku õla vaatavad portreed tõest ja valest.
Margit Kaare on portreteerinud talle olulisi inimesi, aga loonud ka üldistusi: üle kunstniku õla vaatavad portreed tõest ja valest. Foto: Meelis Meilbaum

Kui eluund vaadatakse avasilmi, sünnivad südame sunnil portreed. Lapsenäod. Kortsupalged. Lähedased. Võõrad. Pilgud kõnelevad. Margit Kaare näitab “Eluund” Rakvere Galeriis.

Margit Kaare “Eluuni” on väga isiklik näitus. Ta on maalinud oma lähedasi, lapsi ja eluheidikuid. Peegeldanud talle südamelähedasi hingi.

Margit Kaare vaatab inimese silmadesse ja näeb eluund. “Läbi silmade näeb inimese hinge. Silmis on kõik olemas ka siis, kui varjata püüame,” lausus kunstnik. Nende inimeste lood on teda sügavalt puudutanud. “Need inimesed on mulle väga olulised,” kinnitas Margit Kaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles