Artjom Arhangelski - lahinguvälja käilakuju

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi suur osa Artjomi tööst saab tehtud kontorilaua taga, tuleb tal mõnikord ka endal väljas külma käes piketeerijatega ühineda.
Kuigi suur osa Artjomi tööst saab tehtud kontorilaua taga, tuleb tal mõnikord ka endal väljas külma käes piketeerijatega ühineda. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajate streigi üks keskseid kujusid on Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) organisatsioonisekretär Artjom Arhangelski. Noore mehe nägu ei ole streigi jälgijatele võõras, küll aga võib paljudele olla uudiseks see, et 29-aastane mees on pärit Rakverest ning juhtub siia kanti teistelgi põhjustel peale streigi.

Mullu maikuus transpordi ametiühingu koordinaatori ametist EAKL-i asunud Artjom sattus eneselegi ootamatult lahinguvälja keskpunkti. “Minu töö näeb ette ametiühingute tugevdamist, ühise arengustrateegia väljatöötamist, haruliitude abistamist. Samuti kampaaniate ja ürituste ettevalmistamist ja läbiviimist ning toetamist liikmete värbamisel,” räägib Artjom oma Tallinna kesklinna vahetus läheduses asuvas kontoris.

Maja Laulupeo tänaval on organisatsioonile üsna uus kodu, nii et Artjom sai vanast töökohast uude tulles asuda värskelt remonditud kabinetti uue laua taha. Kaasa tuli vaid kaktus, mida mees alati töölaual hoiab. Okkalise taime sai ta kingituseks vanaemalt ning see teenib kasulikku eesmärki: nimelt räägivad uuringud, et kaktus puhastab õhku elektromagnetkiirgusest, mida arvutid ja muud elektroonikaseadmed tekitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles