Paavo Nelke avas kukkedega eurosarjas võiduarve

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rönnberg on Riihimäe Cocksi parim värvakütt nii Soome meistrivõistlustel kui ka eurosarjas.
Nico Rönnberg on Riihimäe Cocksi parim värvakütt nii Soome meistrivõistlustel kui ka eurosarjas. Foto: Sanna Myllärinen

Järjekordset uskumatut hooaega tegev paljukordne Soome käsipalli meistermeeskond Riihimäe Cocks avas täna võiduarve Euroopa tugevuselt teises käsipallisarjas EHF Cup.

Põhjanaabrid, kelle abitreeneri ülesandeid täidab Tapalt sirgunud endine Eesti koondise puurilukk ja täna piiri taga väravavahte juhendav Paavo Nelke, alistasid Sloveenias Koperis kohaliku meeskonna 25:23.

Tulises heitluses pääses Soome klubi kohe kohtumise alguses paari väravaga juhtima ja hoidis initsiatiivi enda käes kogu matši vältel. Poolajapausile mindi Cocksi 13:10 eduseisul.

Võitjate resultatiivseimaks kerkis Nico Rönnberg üheksa väravaga, Teemu Tamminen lisas kuus tabamust. RD Koperi parimaks kerkis täismaja, 1500 pealtvaataja ees toimunud kohtumises Adam Bratkovic kaheksa väravaga.

"Õhkkond oli närviline, sest matši kohtunikena teenindanud Iisraeli kohtunikud ei lasknud üldse mängida, vaid jagasid pidevalt karistusi. Meile anti kaks punast kaarti. Olulist rolli mängisid lõpuks meie väravavahi, Leedu koondislase Giedrius Morkunase hea tegutsemine ja tugev kaitse," kõneles Paavo Nelke. Tema kinnitusel ootasid nii mängijad ise kui ka poolehoidjad esimest võitu EHF Cupi käsipallisarjas väga.

Viiest EHF Cupi sarjas peetud mängust saadud esimene võit tõstis Soome meisterklubi oma alagrupis kolmandale kohale. RD Koper langes neljandaks. Eurohooaeg lõppeb Cocksi jaoks 31. märtsil kodumänguga horvaatlaste RK Nexe vastu.

Kui eurosarjas saadi esimene silm pähe, siis Soome meistrivõistlustel ja Balti liigas on püsinud Cocks tänavu kaotuseta. Koduliigas on saldoks 17 võitu ja üks viik, Balti liigas on kallutatud enda kasuks kõik 12 seni peetud kohtumist. Seega pole neis kahes võistlussarjas kaotusekibedust tuntud tänavu juba 30 mängu jutti.

Balti liiga finaalturniiril Põlvas läheb Paavo Nelke tööandja poolfinaalis 14. aprillil vastamisi valgevenelaste Minski SKA-ga. Teise finalisti selgitavad Põlva Serviti ja ukrainlaste Zaporižžja ZTR. Riihimäe Cocks on ühtlasi Balti liiga kahe viimase aasta võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles