Moe mahejoogid võitsid Berliinis medaleid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe Handsa.
Moe Handsa. Foto: Erakogu

Käsitööviinade valmistamisele spetsialiseerunud Moe peenviinavabrik tuli hiljuti Euroopa juhtivalt käsitööviinafestivalilt Destille Berlin tagasi kuue medaliga, sealjuures said kaks Eesti mahedast toorainest valmistatud jooki kuldse autasu.

Moe peenviinavabriku juht Sven Ivanov ütles portaalile põllumajandus.ee, et konkursil saavutatud tulemus on ettevõttele erakordne, sest valdkonna suurimale konkursile mindi välja seitsme joogiga ja kuus neist said medali.

“Kuldmedali vääriliseks hinnati  mahedast Sangaste rukkist põletatud Setomaa traditsiooniline kange alkohoolne jook Handsa ning Eesti maherukkipiiritusest ja Kopra Karjamõisa mahepõllunduslikust tšillipiprast valmistatud maitseviin Pipar,” rääkis Ivanov. Mõlemad joogid olid võitjad ka Eesti parima toiduaine konkursil vastavalt 2017. ja 2016. aastal. “Tundub, et mahe on moes,” lisas Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles