Rakvere haigla sünnitusosakonda sulgemine ei ähvarda

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev beebi on ilmavalgust näinud Rakvere haigla sünnitusosakonnas. Pilt on illustratiivne.
Pildil olev beebi on ilmavalgust näinud Rakvere haigla sünnitusosakonnas. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Läänemaal, Raplas ja Jõgeval on sünnitusabi andmine lõpetatud, Valga haigla saatus on kaalukausil. Rakvere haiglas sündis mullu 431 last. Kas see arv tagab sünnitusosakonna elujõulisuse?

Rakvere haigla sünnitus- ja günekoloogiaosakonna juhataja doktor Katrin Truupõld rääkis, et Lääne-Virumaa peredel vähemalt esialgu muretsemiseks põhjust ei ole. Ta selgitas, et sünnitusosakondade sulgemine on ühelt poolt haigekassa otsus, kuid oma osa mängib ka haigla juhtkond. “See toimub koostöös. Otsus sünnib vastavalt sellele, kui tulus on osakonna töös hoidmine,” kõneles tohter.

Tulu toob see, kui sünnitusi on palju. Väheste sünnitajate korral hakkavad kulud haigekassa makstavaid tulusid ületama ning haigla seisab raske valiku ees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles