Mobiiltelefon ja autorool ei kuulu kokku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 11JAN17
Mobiiltelefon. R??kimine telefoniga

ELMO RIIG/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 11JAN17 Mobiiltelefon. R??kimine telefoniga ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud aasta suvel tehtud küsitluse andmetel juhtub juhi kõrvaliste tegevuste tõttu Eestis iga päev keskmiselt viis liiklusõnnetust ja 72 protsenti autojuhtidest on viimase 12 kuu jooksul sõidukiroolis mobiiltelefoni kasutanud. Rööprähklemine on aga müüt ning aju ei suuda korraga kahe tähelepanu nõudva tegevusega veatult toime tulla.

Sõidukit juhtides tuleb täielikult keskenduda liiklusele, sest kõrvalised tegevused segavad juhti nii pildiliselt, käeliselt, tunnetuslikult kui ka heliliselt. “Iga päev läbi Rakvere tööle ja koju sõites näen, kuidas juhid telefoni käes hoiavad – osa räägivad, osa saadavad sõnumeid. Kui sellistel hetkedel midagi ootamatut juhtub, näiteks laps teele astub, siis ei märka kõrvaliste tegevustega tegelev autojuht seda õigel ajal,” rääkis maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Diana Okas.

Maanteeameti tellitud uuringust selgus, et suur osa sõidukijuhtidest oskab enda arvates hinnata, millal on ohutu sõidukit juhtides telefoni kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles