Uus lastehoid tervitab rõõmupalle

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Peeba avatav hoid on juba peaaegu valmis. Lelud ootavad, paberimajandust tuleb veel ajada.
Maris Peeba avatav hoid on juba peaaegu valmis. Lelud ootavad, paberimajandust tuleb veel ajada. Foto: Marianne Loorents

Rakveres Koidula tänavas asuvas endise sanitaar-epidemioloogiajaama roheliste seinte vahel hakkab peagi kõlama naeru ja kilkeid, kui ukse avab Rõõmupallide lastehoid.

Äsja remondist tulnud ruumid on avarad, värviküllased ja kutsuvad mängima. Rõõmupallide asutaja Maris Peeba rääkis, et mõte asutada lastehoid tuli talle siis, kui ta oma kaheaastasele lapsele hoiukohta otsis ja taipas, et Rakveres neid liiga palju ei ole.

Soov tegelda lastega on Maris Peebal alati olnud, lisaks väikesele on tal kodus kasvamas ka suurem, kümneaastane laps. Ideest sai kindel plaan ning Maris viis paberid kooli, et lasteaiakasvatajale vajalikud teadmised ja oskused hankida. Rakvere linnas on sõimeealiste laste hoidmine korraldatud erahoidudes ning järjekorrad on pikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles