Ristikäik kutsub mõtisklema elusama elu üle

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme ootavad Gunnar Kotiesen (vasakul) ja Tauno Toompuu huvilisi Rakvere Keskväljakult algavale ristikäigule.
Homme ootavad Gunnar Kotiesen (vasakul) ja Tauno Toompuu huvilisi Rakvere Keskväljakult algavale ristikäigule. Foto: Meelis Meilbaum

​Rakvere kristlikud kirikud kutsuvad linlasi suurel reedel ühisele ristikäigule, mõtisklusteekonnale, millesarnaseid võetakse sel päeval ette mitmel pool kristlikus maailmas. Ajalooliselt on ristikäik suurte katedraalide sees, Jeruusalemmas kulgeb mööda Kristuse kannatusteed, Via Dolorosat, Eestis on kombeks kõndida kirikust kirikusse.

Rännak algab kell 16 Rakvere Keskväljakult, kus Andrus Albrecht laulab laulu “Mees ja Jumal”. Edasi liigutakse umbes kahe tunni pikkusel teekonnal kirikust kirikusse. Igas pühakojas tehakse lühike peatus, loetakse ette lõik pühakirjast, lauldakse laul ning jätkatakse teed.

“Kogudused üle Eesti püüavad aidata neid pühasid inimestel mõtestada ka suure reede ristikäikudega,” ütleb EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles