Viru-Nigula vald pakub kohta skandaalsele tehasele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidurafineerimistehast ehitada sooviva Est-For Investi juhatuse liikmed Margus Kohava ja Aadu Polli.
Puidurafineerimistehast ehitada sooviva Est-For Investi juhatuse liikmed Margus Kohava ja Aadu Polli. Foto: Erik Prozes / Postimees

Viru-Nigula valla juhid kutsuvad palju kõneainet pakkunud kõmulise ja kriitikat pälvinud puidurafineerimistehase arendajaid Tartu linna asemel oma valda.

Viru-Nigula vallas poleks see esimene sellelaadne tehas, Kundas asub ka Eesti suurim erakapitalil põhinev tööstusinvesteering, Estonian Celli puitmassitehas. Nüüdisaegne tehnoloogia aitab seal säilitada puhast elukeskkonda. Positiivne kogemus tehasega andis Viru-Nigula vallavanemale Einar Vallbaumile julguse teha sellesisuline ettepanek ka Tartu lähedale Emajõe äärde planeeritud palju kriitikat saanud tselluloositehase rajamiseks Viru-Nigula valda.

Einar Vallbaum ütles, et Estonian Celli puhul on tegemist piirkonna hinnatuima tööandjaga. “Tänu tehasele saavad tööd ka paljud kohalikud ettevõtted, kes tegutsevad allhankepartneritena. Oleme tehase juhtkonnaga lähedalt kokku puutunud ja teame, kui tugevalt pingutatakse selle nimel, et ettevõte suudaks tagada kõiki Euroopa Liidu keskkonnanorme.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles