Esimesed e-ülesandekogud on peagi kõikidele õpetajatele kättesaadavad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikat saab peagi õppida uuel moel.
Matemaatikat saab peagi õppida uuel moel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sihtasutuse Innove uuringute ja arenduskeskus on välja töötanud uudse e-õppevara ning maist muutub esimeste e-ülesandekogude kasutamine avalikuks.

Järgmisest õppeaastast on e-õppevara võimalik juba terviklikult õppetöös kasutada. E-ülesandekogu on vähemalt 20 harjutusest ja ühest diagnostilisest testis koosnev uudne õppetöö meetod, mis on eelkõige loodud kasutamiseks põhikooliastmes.

Sihtasutuse Innove e-hindamise peaspetsialist Anne-Mai Saar ütles, et näiteks 1.-3. klassi õpilastele on e-ülesandekogud mängulised, koosnedes nii loodusõpetuse, eesti keele kui ka matemaatika lõimitud ülesannetest. Diagnostiline test aitab aga teise ja kolmanda kooliastme õpilastel saada kohe tagasisidet omandatud teadmiste kvaliteedi kohta.

E-ülesandekogud on osa digipöörde programmist ja esimesed kogud muutuvad kättesaadavaks mais. Kogu ulatuses tulevad e-ülesandekogud kasutusele aga uuel õppeaastal.

E-ülesannete kasutusele võtmisega tuli arendada ka eksamite infosüsteemi, et õpetaja saaks kavandada ja mugavamalt kasutada e-ülesandeid endale sobival viisil ja ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles