Kontrolli oma rahaasju

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Lang Äripäevast ütles, et Investor Toomas on teinud otsuseid pikemat ajalist perspektiivi arvestades.
Juhan Lang Äripäevast ütles, et Investor Toomas on teinud otsuseid pikemat ajalist perspektiivi arvestades. Foto: Meelis Meilbaum

​Swedbank Marketsi valdkonnajuht Andres Suimets nentis, et kui pealinnas korraldatakse investeerimiskoolitus, siis täituvad kohad väga kiiresti. Rakveres eelmisel nädalal Eesti Pangaliidu eestvedamisel korraldatud seminaril oli vabu toole.

Suimets oli päri, et pealinnas on rohkem suurema sissetulekuga inimesi, kel potentsiaali teha investeerimisotsuseid, kuid ka väljaspool Tallinna on neid, kes võiksid oma sääste kasvatada. Suimets viitas uuringule, mille kohaselt 57 protsenti Eesti elanikest – kui nad peaks ootamatult kaotama sissetulekuallika – ei saaks oma säästudega hakkama kahte kuudki ning kolmandik meie peredest on aasta jooksul sattunud rahalistesse raskustesse.

Et oma rahalist seisu parandada, soovitas Suimets kõigepealt selgeks teha, kui suur on sissetulek ja millised on väljaminekud. “Kui sa koostad eelarve, saad aru, kuhu su raha kulub,” märkis Suimets ning soovitas kõik täpselt kirja panna, näiteks Exceli tabelisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles