Lapsed tutvusid mugavate, kuid ohtlike autodega

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokijuhi Koit Kolganurme juhendamisel said lapsed ise järele proovida, mis mugavused on suures autos, ja uurida, mida selle juht näeb ja mida ei näe.
Veokijuhi Koit Kolganurme juhendamisel said lapsed ise järele proovida, mis mugavused on suures autos, ja uurida, mida selle juht näeb ja mida ei näe. Foto: Toomas Herm

Rakvere reaalgümnaasiumis korraldatud koolitusel said algklasside õpilased teada, et teedel vuravad rekad ei ole mitte ainult sohvrite sõitvad korterid, vaid need kätkevad oma suurte mõõtmete tõttu eneses ohtu jalakäijatele.

Ettevõtted Volvo Estonia ja Neste Eesti on nõuks võtnud korraldada Eesti sajanda aastapäeva auks riigis vähemalt sada koolitust “Peatu, vaata, lehvita”. Eelmisel nädalal andis Rakvere reaalgümnaasiumis lastele ülevaate suurtest autodest Birgit Heinsalu.

Juht siseneb sõidukisse kui korterisse, vahetades jalanõud. “Et tal oleks mugav sõita,” selgitas Heinsalu. Puhkehetkedel on sohvril kasutada voodi, lamp, teler, kohviaparaat, külmik ja mikrolaineahi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles