Plaan küpseb: puidurafineerimistehast hakatakse edendama teadusega

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum.
Einar Vallbaum. Foto: Meelis Meilbaum

Tulevane puidurafineerimistehas, mis on tekitanud suurt vastuseisu Tartus ja mida on endale soovinud Viru-Nigula vald, on Viru-Nigula vallavanemale andnud usku, et kui kaasata Estonian Cell, Soome tehased ja teadus, võiks tehas siinmail kerkida.

Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum ütles ühe pooltargumendina seda, et nende vallas poleks tegemist esimese sellelaadse tehasega. Kundas asub Eesti suurim erakapitalil põhinev tööstusinvesteering, Estonian Celli puitmassitehas, mille ehituse juures on osalenud Einar Vallbaum ka ettevõtjana. Tema sõnul on ideel jumet ka seetõttu, et ta on põhjanaabrite juures sarnaste tehastega kokku puutunud ja sealsed kogemused on abiks.

“Tampere linna ääres on tehas, mis võtab järvest vett, selle juures on ka puhketsoon. Rand ja laste lõbustuspark on sealsamas,” tõi Vallbaum näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles