Voodoo-nõid Raul Hunt: “Inimese suurim needus on tema ise”

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodoo-nõid Raul Hunt.
Voodoo-nõid Raul Hunt. Foto: Marianne Loorents

Kui kirikukellad löövad keskpäeva, kohtume kesk surnuaeda saates “Selgeltnägijate tuleproov” voodoo-nõiana kuulsust kogunud Raul Hundiga. Ebamaises paigas pole näha hingelistki, ometi toob jutt selguse, et maailmas on varjus ilmselgelt enam, kui me oleme võimelised kogema.

Hingestatud on maailm me ümber, ütleb voodoo-nõid Raul Hunt (43). Tasase loomuga mees teaks justkui rohkem, kui välja näitab. Räägib. Elavatel on tema sõnutsi võimalik küsida abi ja nõu surnud esivanematelt. Meie mõistes teispoolsusest – mida tema ütlusel aga olemas pole. Looduses on ometi kõik elav ja hingestatud.

Sedasorti maailmamõtestamiseni jõudis ta ise just šamanismi ja voodoo kaudu. “Voodoo on usk, mis on Ameerikas Aafrika šamanismi ja katolikuga segatud,” sõnab ta. Mõtleb siis hetke ja lisab, et voodoo’l on palju sarnast meie maausuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles