Porkunis hakatakse kobrastega võitlema

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porkunis hakatakse kobrastega võitlema.
Porkunis hakatakse kobrastega võitlema. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tapa vallavalitsus väljastas jahiühistule Gun & Shot loa kobraste arvukuse vähendamiseks Porkuni külas tiheasustusega alal, Porkuni puhkealal järve ümbruses ning järve väljavoolualal Valgejõe ääres.

Tapa valla heakorraspetsialist Lembit Saart selgitas, et viimasel ajal on Porkuni külas järve ümbruses tekkinud hulgaliselt koprakahjustusi: on langetatud puid, kahjustatud puutüvesid ning tammidega tõkestatud Valgejõge. Saart ütles, et kobraste näritud, kuid veel püsti püsivad puud on ohuks ka maaomanike varale ning järveäärsel puhkealal viibivatele inimestele.

Saart sõnas, et kobraste arvukuse pärast on muret tundnud kohalikud maaomanikud ja külaselts. “Koprad on piirkonnas aktiivsed ning nendega pidi midagi ette võtma,” ütles valla heakorraspetsialist, kelle sõnul tuli initsiatiiv kobraste püüdmiseks jahimeestelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles