Raido Ränkel pikendas põhjas suusahooaega

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel.
Raido Ränkel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sel ajal kui tavalised Eesti inimesed maha sadanud lund kühveldasid ja ilmataati kirusid, käisid suusahundid Põhja-Soomes Tornionlaakson Cupil. Võistlejate hulgas oli ka Maarjamaa kuulsaim suusamees Andrus Veerpalu. Oma klassis võttis võidu Sõmerult pärit Raido Ränkel.

Reedest esmaspäevani kestnud võistlustel läbisid osalejad kaks distantsi klassikalises ja kaks uisustiilis – kokku 35 kilomeetrit. Ränkel jõudis poodiumile kolmel korral ning viimasel etapil jäi esimesena medalikohast ilma. “Ega endal enam viimaseks etapiks midagi sees järel ei olnud. Tuligi kokkuvõtva tulemuse peale minna,” tunnistas Ränkel, kelle sõnul oli Helsingist ligi 800 kilomeetrit põhjas lund veel väga palju – üle meetri.

Aasta tagasi oli Ränkel samas kohas laagris ja tema sõnul on tänavu seal lumekiht palju paksem. Põhja-Soomes saab veel vähemalt kuu aega suusasõitu teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles