Iraani ihkavad noored uurivad elu rakutasandil

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vaino tahab enne tulevikuplaanide tegemist kindlasti ajateenistuses ära käia. Üks otsus on aga paigas – ka tulevikus soovib noormees elada ja töötada Eestis.
Tiit Vaino tahab enne tulevikuplaanide tegemist kindlasti ajateenistuses ära käia. Üks otsus on aga paigas – ka tulevikus soovib noormees elada ja töötada Eestis. Foto: Marianne Loorents

Kadrina keskkool ja Vinni-Pajusti gümnaasium. Üks neiu, üks noormees, mõlemad riigi tipud bioloogias. Siht jõuda südasuvel Iraani, kus võtavad mõõtu maailmatasemel ainetundjad.

Vinni-Pajusti gümnaasiumi abiturient Tiit Vaino ja Kadrina keskkooli abiturient Annika Viiksaar on vaieldamatult andekad noored, kelle ees on juba enne keskkooli lõpetamist valla nii mõnedki uksed.

Lisaks sellele, et neid liidab töökus, saavutasid mõlemad noored üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil märkimisväärse tulemuse. Seal valisid auväärt hindajad, peamiselt Tartu ülikooli teadurid, välja tublimad, kes pääsesid valikvõistlusele, mille tulemusena selgub see, kes esindab Eestit suvel rahvusvahelisel bioloogiaolümpiaadil Iraanis. Tiit Vaino märgib, et ainsate maakoolidena on esindatud Vinni ja Kadrina, ülejäänud võistlejad tulevad Tallinnast või Tartust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles