Viru pataljon valmistub Viru Kevadega Siiliks  

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmise teisipäevani kestab Lääne-Virumaal Viru jalaväepataljoni õppus Viru Kevad, millest tänavu võtab osa üle 500 vormikandja 1. jalaväebrigaadi allüksustest, Kaitseliidust ning õhuväest.

„See on esimene suurem õppus, kus pataljoni koosseisus olevad erinevad üksused – jalaväelased ja neid toetavad pioneerid, miinipildujad, tankitõrjujad, luurajad, tagalaspetsialistid – teevad maastikul koostööd õppuse staabi püstitatud ülesannete parima täitmise nimel,“ ütles õppuse juht ja Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Arno Kruusmann.

Õppus Viru Kevad algas esmaspäeval üksuste rännakuga Lääne-Virumaale. Nädala sees harjutati nii ründe-, viivitus- kui ka kaitsetegevust ja lahinguliikidega kaasnevaid luuretegevusi, erinevate tõkete ületamist, logistilist tagamist ning haavatute eest hoolitsemist.

"Nädalavahetusel hindame rühmade ja kompaniide tegevust – üksused peavad tõestama, et kõik vajalikud oskused on omandatud ning nad on eesseisvaks Siiliks valmis," ütles kolonelleitnant Arno Kruusmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles