Lääne-Virumaalt otsitakse konkursiga koduveinitšempioni

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgejõe veinivillat pidav endine ajakirjanik Tiina Kuuler näitab käärituskambris, kuidas näeb välja Valgejõe Valge ehk õuna-ebaküdooniavein.
Valgejõe veinivillat pidav endine ajakirjanik Tiina Kuuler näitab käärituskambris, kuidas näeb välja Valgejõe Valge ehk õuna-ebaküdooniavein. Foto: Marianne Loorents

Kaheksandat aastat toimuvale konkursile oodatakse võistlejaid, et selgitada välja parim koduveini ja -siidri valmistaja. Varem on Lääne-Virumaalt konkursil osalenud 17 veini, kuus neist mullu. Koduveinikonkurssi on OÜ Veinivilla koos Maalehega korraldanud juba seitse aastat. Sellest aastast jätkatakse sama konkursi korraldamist koos Eesti Väikepruulijate Liiduga, mis koondab enamikku Eestis tegutsevatest õlle, siidri ja veini väiketootjatest.

Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liikme, koduveinikonkursi eestvedaja Tiina Kuuleri sõnul alistatakse tänavusel konkursil tuhandenda konkursile esitatud veini maagiline piir. “Selle erilise sündmuse tähistamiseks otsustasime, et vein või siider, mis jõuab korraldajate kätte konkursi ajaloo tuhandendana, saab eriauhinna,” ütles Kuuler, jättes esialgu saladuseks, mis auhinnaks on. “Täna on veel Lääne-Virumaa kodupruulijatel võimalus konkursi tuhandenda veini aunimetus enda kätte saada.”

Kõik Lääne-Viru veini- ja siidrimeistrid, kel on kodus põnevate maitsetega omatehtud veine ja -siidreid ning kes soovivad tänavu võistlusel osaleda, leiavad konkursi kohta rohkem infot Eesti Väikepruulijate Liidu kodulehelt, Eesti väikepruulijate sõprade Facebooki-kommuunist või aadressil info@veinivilla.ee. Konkursil saavad osaleda vaid hobitegijad, mitte ametlikud tootjad, saates oma koduveini või -siidri žüriile enne 21. aprilli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles